Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

"Μέρα της ΕΣΠΗΤ": Μια διαφορετική πρόταση από τους Εργάτες Τύπου

 


Πολιτισμός, σχέσεις μελών και ΕΣΠΗΤ: άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Οι Εργάτες Τύπου προτείνουν καθιέρωση της «Μέρας της ΕΣΠΗΤ»

 

Όλο το διάστημα που συμμετείχαμε στο ΔΣ της ΕΣΠΗΤ καταθέταμε προτάσεις και πιέζαμε ώστε η ΕΣΠΗΤ να αρχίσει να δραστηριοποιείται και στον χώρο του Πολιτισμού. Ως προνομιακό πεδίο θεωρήσαμε τον χώρο του βιβλίου καθώς μεταξύ των μελών μας συγκαταλέγεται πληθώρα συγγραφέων με έργο που απλώνεται από το δοκίμιο και την έρευνα ως το μυθιστόρημα και την ποίηση.

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε την εποχή όπου η Αθήνα έγινε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου και μετά από δική μας πίεση και προτάσεις έγινε μια απόπειρα, χωρίς όμως να δοθεί η αναγκαία προσοχή ώστε να συμμετέχουμε. Το «έργο» επαναλήφθηκε πολλές φορές, με προτάσεις για τις οποίες ακούγαμε επαίνους, αλλά όταν πηγαίναμε στο «δια ταύτα» δεν γινόταν τίποτα…

Το ίδιο συνέβη και με τις προτάσεις μας για εκδηλώσεις (πχ συναυλίες -θεατρικές παραστάσεις) που όχι μόνο θα συνέβαλαν στην επαφή των μελών μας   μπορούσαν να αποτελέσουν και μια πηγή εσόδων για το Σωματείο μας.

Παράλληλα προτείναμε να καθιερωθεί μέρα συνάντησης των μελών μας σε μηνιαία βάση σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο, όπου να ξέρει κανείς ότι όποτε πηγαίνει θα μπορούσε εκεί αν συναντά συναδέλφους.

Δυστυχώς, πλην της εξαίρεσης της συνεργασίας με το Πάντειο και της οικονομικής στήριξης κάποιων έργων συναδέλφων (βιβλίων -ντοκιμαντέρ) δεν έγινε τίποτε άλλο στον χώρο του Πολιτισμού.

Στη δύσκολη εποχή που περνάμε μας χρειάζονται και το ψωμί -που η τιμή του έχει φτάσει στον ουρανό- και τα τριαντάφυλλα.

Η ΕΣΠΗΤ πρέπει επιτέλους να αναδείξει κι ένα πρόσωπο Πολιτισμού:

-Με προβολή των καλλιτεχνικών έργων συναδέλφων

-Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη συμμετοχή σε εκθέσεις βιβλίου

-Με συζητήσεις και ημερίδες

-Με την συμφωνία για παρακολούθηση θεατρικών έργων και μουσικών συναυλιών, επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  σε μηνιαία βάση:

Προτείνουμε να καθιερωθεί «Η μέρα της ΕΣΠΗΤ»: Π.χ. κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα η διοργάνωση μιας ομαδικής συμμετοχής σε ξενάγηση, κινηματογραφική προβολή, θεατρική παράσταση, μουσική εκδήλωση κλπ Αυτό θα βοηθούσε και στην αλληλογνωριμία αλλά και στο να απολαύσουμε δράσεις πολιτισμού με πιο οικονομικό τρόπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου