Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ: Όχι άλλο σώσιμο!

Αν και οι Εργάτες Τύπου έχουν καταθέσει τις απόψεις τους σχετικά με το σημερινό ΕΔΟΕΑΠ και το σκηνικό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα, παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να προτείνουμε, σε όσους ψηφίσουν, τον υποψήφιο για τις εκλογές του Δ.Σ., Μιχάλη Σιάχο, άξιο συνάδελφο και υποστηρικτή ενός δίκαιου και αμερόληπτου ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς συντεχνιακές διεργασίες και υστερόβουλες αποφάσεις.

Εδώ άρθρο με τις απόψεις του Μιχάλη Σιάχου:

Εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ: Όχι άλλο σώσιμο!


Η πραγματική διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στα χέρια των μελών του
Τετάρτη έως Παρασκευή (13-15 Ιουνίου) διεξάγονται οι πρώτες εκλογές στον κυριολεκτικά νέο Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Είναι οι πρώτες εκλογές μετά τις πραξικοπηματικές διαδικασίες του Νοεμβρίου, με τις οποίες ανοίγει ένας νέος, εξαιρετικά κρίσιμος, κύκλος για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Του Μιχάλη Σιάχου,
υποψήφιου για το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
Το Νοέμβριο οι πάντες ζήσαμε μια παρωδία εκλογών, κόντρα σε κάθε δημοκρατική λογοδοσία και νομιμοποίηση. Οι «σωτήρες» του ΕΔΟΕΑΠ μέσα σε ένα όργιο τρομοκράτησης και απειλών, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και εκβιασμούς απέσπασαν μία πλαστή «συναίνεση» για όσα ακολούθησαν.
Όλοι μαζί, κυβερνητικοί και νεοδημοκράτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν, τάχα, από την καταστροφή το Ταμείο. Η πραγματικότητα, όμως, που διαμορφώνεται σήμερα για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατρακύλας που ανέχτηκαν και ηθελημένα ή από ανεπάρκεια τροφοδότησαν.
Ακόμα και σήμερα, που το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ψηφίζεται τη δεύτερη μέρα των εκλογών, δείχνει ξεκάθαρα τα μελλούμενα για τον ΕΔΟΕΑΠ, κυνικά και ξεδιάντροπα επιχειρούν να καθησυχάσουν, να αποπροσανατολίσουν, να υφαρπάξουν την ψήφο για να διατηρήσουν καρέκλες, οφίτσια και σχέσεις με τη σημερινή ή την αυριανή κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου