Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ναι στο Συνδικάτο Τύπου/ Όχι στη διάλυση της ΕΣΠΗΤ!

Το ψηφοδέλτιο των "Εργατών Τύπου"


ΓΙΑ  ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1.      ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΙΚΑ)
2.      ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΡΙΣ
3.      ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ
4.      ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
5.      ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6.      ΣΚΑΛΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΛΟΛΑ)
7.      ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
8.      ΤΑΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
9.      ΦΕΡΓΑΔΗ  ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Προσκλητήριο αγωνιστικής επαγρύπνησης και ενότητας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε αυτές τις εκλογές, πρέπει να ενισχύσεις την παρουσία των ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ στη διοίκηση της ΕΣΠΗΤ. Γιατί:

* Είμαστε η μόνη παράταξη που καταγγέλλει την απορρόφηση της ΕΣΠΗΤ από το φιλο-εργοδοτικό «κλαμπ» της ΕΣΗΕΑ – στο όνομα της «συνδικαλιστικής ενοποίησης», ώστε να αιμοδοτηθεί με το στανιό μια ψευδεπίγραφη «ασφαλιστική ενοποίηση του κλάδου», ο αναιμικός ΕΔΟΕΑΠ. Ένας ΕΔΟΕΑΠ για τον οποίο αποδεικνύεται ότιδεν ισχύει τίποτα από όσα μας έλεγαν όσοι «διαπραγματεύθηκαν», ερήμην μας. Οι συνταξιούχοι και οι «μπλοκάκηδές» μας έμειναν απ’ έξω, τις περικοπές που υπέστησαν όλα τα ταμεία θα τις υποστεί και ο ΕΔΟΕΑΠ, ενώ η επιβίωσή του είναι εντελώς αβέβαιη, αφού οι εργοδότες δεν καταβάλλουν το 2%.

* Είμαστε οι μόνοι που λέμε χωρίς περιστροφές ότι δεν υπάρχει άλλο είδος ενότητας από αυτή που ξεβολεύει την εργοδοσία, χωρίς να ρίχνει γέφυρες «αλληλοκατανόησης» στα συμφέροντά της. Καμιά «πανελλήνια ένωση συντακτών», φτιαγμένη στο καλαπόδι της συντεχνιακής-αριστοκρατικής ΕΣΗΕΑ, δεν θα φέρει στο πιάτο τη συλλογική σύμβαση εργασίας! Θυμηθείτε τους ανέργους, τους είλωτες του ΔΠΥ και της «μαύρης» εργασίας, τους υποαμειβόμενους, τους απλήρωτους για μήνες, τους συνταξιούχους μας που δεν τα φέρνουν βόλτα. Προπάντων θυμηθείτε ότι, όταν η ύφεση τσάκισε τη δήθεν «συνεργασία» με την εργοδοσία, όλος ο κόσμος της δουλειάς στα ΜΜΕ, όχι μόνο οι συντάκτες, έγιναν θύματα! Κανένα «κεκτημένο» δεν έμεινε όρθιο! Γι' αυτό εμείς λέμε πως δεν χωράνε πια διαιρέσεις στον κόσμο της δουλειάς στα ΜΜΕ! Τώρα είναι η ώρα για το ξεκίνημα μιας σοβαρής και ανοιχτής συζήτησης για το Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου όλων των ειδικοτήτων και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

* Είμαστε αυτοί που δεν σταματούν να δείχνουν τη σχέση ενότητας και συνέχειας των δικών μας προβλημάτων με όλα τα οξύτατα προβλήματα της κοινωνίας μας, με την έκπτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, τη μετατροπή της χώρας μας σε «αποικία χρέους», την αδιάκοπη μετανάστευση και προσφυγιά – προς τα έξω των παιδιών μας για δουλειά και προς τα μέσα των κατατρεγμένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πείνα.

* Είμαστε αυτοί που ζητούμε επίμονα η ΕΣΠΗΤ να αποκτήσει εσωτερική ζωή, με μόνιμη στέγη για αλληλέγγυα συναναστροφή, αλληλοενημέρωση, συζήτηση και πολιτιστική αναζήτηση.

► Ψηφίζουμε ΟΧΙ στην κάλπη του συμβιβασμού, για το είδος της «συνδικαλιστικής ενότητας» που ονειρεύονται όσοι θεωρούν πως «ξέρουν το καλό μας πριν από εμάς για εμάς»! 

► Ψηφίζουμε ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ, για να δυναμώσουμε το σωματείο μας, την ΕΣΠΗΤ, που μπορεί να γίνει ο καταλύτης για μια πραγματική συνδικαλιστική ενοποίηση του κλάδου μας.

ergatestypou@gmail.com        ergatestypou.blogspot.com         fb: Εργάτες Τύπου


Αποτέλεσμα εικόνας για εργάτες τυπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου