Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου ζητά το ΔΣ της ΕΣΠΗΤΠριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου μέλος της  Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων μετά από μήνυση του, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση. Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίαση δεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.
 
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην δίκη κάθε άλλο παρά το νόμο υπερασπιζόταν και θύμιζε άλλες εποχές. Με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού -Ηλεκτρονικού Τύπου θεωρεί -πέραν των άλλων- τη συγκεκριμένη καταδίκη ως πλήγμα στην ελεύθερη ενημέρωση, τη διακίνηση των ιδεών και -εν τέλει στην ελευθεροτυπία.

Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μείνουν απαθείς θεατές.
Με το ψήφισμά μας βρισκόμαστε δίπλα στο Νίκο Αργυρίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο 7o Τριμελές Εφετείο -όπου  και απαιτούμε:

Αθώωση του Νίκου Αργυρίου-Ακύρωση της ποινής του-Απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό.

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου