Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Νεκρός ο Ζακ...


Την περασμένη βδομάδα, στο κέντρο της Αθήνας, κάποιος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου μαζί με έναν πολίτη(!) σκότωσαν με κλοτσιές έναν οροθετικό. Ποιος όμως φταίει; Μάλλον η αδιαφορία μας απέναντι στους διαφορετικούς που είναι εκτός δικού μας περιβάλλοντος. Οροθετικοί, ομοφυλόφιλοι κ.λπ. Μαζί, βέβαια, με την κοινωνία μας, όταν ανέχεται τέτοιες αντιδράσεις όπως αυτή του κοσμηματοπώλη. 
Νομίζω ότι ειδικά εμείς οι δημοσιογράφοι, θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε λίγο περισσότερο. Δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Σήμερα σε μια εποχή που ζούμε τις δικές μας δυσκολίες ως κοινωνία, ως λαός, ως εργαζόμενοι μπορούμε να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη προσοχή αυτά τα θέματα. Να προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε τι γίνεται και να προτείνουμε κάποιες δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που περνάνε δύσκολες καταστάσεις.
Αν δεν προσπαθήσουμε να οργανώσουμε δράσεις για να βοηθήσουμε τους οροθετικούς και όλους όσους περνούν προβλήματα, θα γίνονται τέτοια και χειρότερα. 
Ίσως το χειρότερο ήταν ότι πολλοί «πολίτες» έσπευσαν να δικαιολογήσουν το έγκλημα! «Ε ,τι να έκανε ο άνθρωπος, ήταν νοικοκυραίος και τον έκλεβαν!».
Ας μην αφήσουμε να πάει χαμένος ο θάνατος του Ζακ, ας τον κάνουμε αφορμή για μια αλλαγή ουσίας στη συμπεριφορά μας, με ουσιαστικό τρόπο, απέναντί στους.

Μαργαρίτα Μανούσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου