Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Παραπληροφόρηση από "Επιτροπή Συνταξιούχων"

Αποτέλεσμα εικόνας για ακριθάκης

"Επίσης θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ενοποίηση των Ενώσεων καθώς εάν ενοποιηθούμε θα έχει λυθεί αυτόματα και το θέμα της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά, παράλληλα, και άλλα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους συναδέλφους μας θα τύχουν συνολικής και ενιαίας αντιμετώπισης"

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της "Επιτροπής Συνταξιούχων" , η οποία θεώρησε καλό να παρέμβει -παραπληροφορώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα- στις εκλογές της ΕΣΠΗΤ!

Είναι γνωστό ότι οι "Εργάτες Τύπου"  καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση -απόφαση του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, θεωρώντας ότι πριν τοποθετηθούν οι συνάδελφοι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος.

Διότι αν είχε υπάρξει αυτός ο διάλογος, δηλώσεις σαν την προαναφερθείσα δεν θα υπήρχαν.

Βάσει δικαστικών αποφάσεων η ιδιότητα μέλους σωματείου δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλιση σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα.

Η τυχόν "ενοποίηση" / απορρόφηση της ΕΣΠΗΤ από την ΕΣΗΕΑ δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ.

Από που προκύπτει η με τόση σιγουριά διατυπωμένη θέση;

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη ανακοίνωση να οφείλεται σε λάθος πληροφόρηση.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους "ολισθήματα" αποδεικνύουν την ορθότητα της θέσης των "Εργατών Τύπου" για την ανάγκη διαλόγου και σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης όπου θα συζητηθούν τα θέματα των σχέσεων ΕΣΗΕΑ -ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου