Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

15 & 16 Ιουνίου οι εκλογές για νέο ΔΣ της ΕΣΠΗΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ακριθάκης


Σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό της ΕΣΠΗΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ και με την από  2/5/2018 απόφασή του, καλεί τα τακτικά μέλη της Ένωσης σε Γενική Συνέλευση στις 15 & 16 Ιουνίου 2018, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο και από ώρες 09.00 έως 20.30 στα γραφεία της Ένωσης που βρίσκονται στην Αθήνα και επί της οδού Βαλαωρίτου 9 (6ος όροφος) με θέμα ημερήσιας διάταξης την διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή: 

1. Επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου
2. Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη.
3. Εκπροσώπων αντιπροσώπων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και άλλες Ενώσεις Οργανώσεις
3. Τριών (3) τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών για το  Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
4. Πέντε (5) τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
5. Τριών (3) τακτικών μελών για την Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
6. Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής (με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη) για τη  διενέργεια των αρχαιρεσιών για ανάδειξη μελών νέου ΔΣ και λοιπών οργάνων της Ένωσης καθώς και για εκπροσώπους αντιπροσώπους σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και άλλες Ενώσεις Οργανώσεις.
7. Χορήγηση εξουσιοδότησης προς το νεοεκλεγέν Δ.Σ. για τη δρομολόγηση της διαδικασίας συνδικαλιστικής ενοποίησης ΕΣΠΗΤ ΕΣΗΕΑ (απόφαση 8ου Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ)
(Η υπογράμμιση δική μας -των "Εργατών Τύπου"- σχετικά διαβάστε εδώ)

Για την απαρτία της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης πρέπει να είναι παρών το ½ των τακτικών μελών της ΕΣΠΗΤ που είναι ταμειακώς εντάξει.       

Έναρξη ψηφοφορίας:  09.00 π.μ.
Λήξη ψηφοφορίας:      20.30 μ.μ.

Οι αιτήσεις δήλωσης υποψηφιοτήτων πρέπει να υποβληθούν γραπτώς από τα τακτικά μέλη στη Γραμματεία της Ένωσης πέντε (5) πλήρεις εργάσιμες ημέρες πριν από την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ήτοι το αργότερο μέχρι την  Παρασκευή 8/6/2018 και ώρα 15.00 μ.μ., συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση κάθε υποψηφίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Νόμου 1599/1986, ότι ασκεί το επάγγελμα του συντάκτη ή είναι συνταξιούχος και δεν έχει στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων του (άρθρο 30, παρ. 3 του Καταστατικού).
Οι οργανωμένες κινήσεις εντός της Ένωσης που θα προτείνουν υποψηφίους για τα συλλογικά όργανα, μπορούν να καταθέσουν στα Γραφεία της Ένωσης το κείμενο των προγραμματικών τους δηλώσεων (συνολικά μέχρι 4 σελίδες Α4) το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 21/5/2018  (άρθρο 30 παρ.5 Καταστατικού της ΕΣΠΗΤ).

 Σημείωση 
1. Κάθε τακτικό μέλος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να  εκλεγεί σε ένα μόνο από τα όργανα της Ένωσης (Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικά Συμβούλια, Εξελεγκτική Επιτροπή και Επιτροπή Ταμείου Αλληλοβοήθειας). 
2. Δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στα ανωτέρω όργανα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που εξελέγησαν στη Γενική Συνέλευση της                   
 12ης/13ης-6-2015 και τα οποία θα διενεργήσουν τις παραπάνω εκλογές. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ 
 Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
 Θέμης Κ. Μπερεδήμας                           Θανάσης Αλατάς

Υ.Γ. Όσα τακτικά μέλη δεν έχουν καταβάλει τις συνδρομές προηγούμενων ετών, παρακαλούνται να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και το αργότερο τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών (15 & 16 Ιουνίου 2018).
Θυμίζουμε ότι:
·        για τους συναδέλφους που είναι άνεργοι ή σε επίσχεση εργασίας αλλά και για τους συνταξιούχους προβλέπονται ειδικές ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις σε σχέση με τις συνδρομές τους. 
·        Παράλληλα για τα μέλη που διαμένουν εκτός Αττικής ισχύει κάλυψη μέρους της δαπάνης για τη μετακίνησή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου