Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση των Εργατών Τύπου για τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ στις 30/3/3018


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

 ► η φετινή Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, στις 30 του Μάρτη, αν εξαιρέσουμε την έκδηλη ανησυχία πολλών συναδέλφων για τις εξελίξεις, όχι μόνο δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τα καυτά θέματα που μας βασανίζουν ως κλάδο και μέλη της ΕΣΠΗΤ, αλλά συνέτεινε στη δημιουργία κλίματος αμηχανίας περί το τι μέλλει γενέσθαι. Και πώς όχι, αφού οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας της Διοίκησης ήταν ανεπαρκείς από κάθε άποψη, σχετικά με την αλυσίδα ερωτημάτων που δημιουργεί η απόφαση να γίνουμε στο άρπα-κόλλα "τροφός" του ΕΔΟΕΑΠ, ένα θέμα που σέρνεται μεταξύ θεσμικής τσαπατσουλιάς και πολιτικών υστεροβουλιών τουλάχιστον έξι μήνες τώρα, με αμφίβολη προοπτική και προκλητική περιφρόνηση για όλους εμάς, που κληθήκαμε με το στανιό να "διασώσουμε" τον πάλαι ποτέ επίζηλο θεσμό... Υπ’ όψιν ότι ο ΕΔΟΕΑΠ οδεύει τώρα προς εκλογές, χωρίς να έχει εγγράψει κανένα από τα μέλη μας! Προφανώς κάποιοι θεωρούν περιττά τα προσχήματα, έστω, της "αστικής εντιμότητος", ενόσω εκκρεμούν η χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ, ήτοι η (ασθενής) προοπτική ζωής του θεσμού που "διασώζουμε", οι παροχές του προς εμάς, η κάλυψη των συνταξιούχων μας, όπως και των εργαζομένων με ΔΠΥ σε περισσότερους από δύο εργοδότες.

► Και ενώ η ΕΣΗΕΑ κάνει εγγραφές νέων μελών-εργαζομένων στα Ηλεκτρονικά Μέσα, τα οποία επισημαίνουμε ότι καταστατικά καλύπτει η ΕΣΠΗΤ, η πλειοψηφία της Διοίκησής μας συγκατατίθεται στην "ενοποίηση" των δύο Ενώσεων, δηλαδή στην απορρόφησή μας από το «κλαμπ» της ΕΣΗΕΑ, με άλλα λόγια, από τη φιλεργοδοτική συντεχνία, που η κρίση των "αφεντικών" την κατέστησε τέλειο ράκος του κακού εαυτού της. Οι Εργάτες Τύπου, τώρα, λέμε με ακόμα δυνατότερη φωνή ότι μόνο ένα  Συνδικάτο Τύπου όλων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες ενημέρωσης της κοινωνίας, θα δώσει νόημα στους αγώνες για την πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μόνο ένα τέτοιο Συνδικάτο Τύπου μπορεί να αντιταχθεί στις εκσυγχρονιστικές μεταμορφώσεις της εργοδοσίας, που την έχουν καταστήσει άπιαστη σα χέλι και οχιά περισσότερο φαρμακερή από ποτέ για όλους.    

Συνάδελφισσα/Συνάδελφε,

► η παθητικά ενδοτική στάση της ΕΣΠΗΤ, σήμερα, έναντι των δικαιωμάτων μας στην εργασία και την ασφάλιση-περίθαλψη, της αξίωσής μας για δίκαιη αντιμετώπιση των συνταξιούχων μας, μα περισσότερο η ασυγχώρητη καταρχήν συγκατάθεσή της στον ευνουχισμό κάθε ορμής γι' αντίσταση και συνδικαλιστική δράση (τι άλλο σημαίνει, τάχα, να γίνουμε "κουκιά" στους συσχετισμούς ενός συντεχνιακού ράκους;) πρέπει να σε προβληματίσει. Μην αφήσεις κανέναν να πάρει την υπόθεση της άμυνάς σου από τα χέρια σου! Ενεργοποιήσου σήμερα όσο περισσότερο μπορείς. Συζήτα, ρώτα, μάθε! Πρότασή μας για σταθερή μέρα και τόπο συνάντησης των μελών, για άμεση ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.
► Μην αφήνεις την τύχη σου στους "επαΐοντες" της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής καρέκλας. Βοήθα να εγγραφούν νέα μέλη στην Ένωση κι έλα να την αλλάξουμε μαζί. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, που ακούγεται και εκ των έσω ο οδοστρωτήρας της ισοπέδωσής μας, πότε θα το τολμήσουμε;
Οι Εργάτες Τύπου θα υπερασπιστούμε τη διατήρηση και ενίσχυση της ΕΣΠΗΤ ως δυνητικού καταλύτη για την πραγματική συνδικαλιστική ενοποίηση του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου