Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Απεργία των δημοσιογράφων στις 7 Δεκεμβρίου- Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καλεί τους συναδέλφους μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν δυναμικά στην 24ωρη  πανελλαδική απεργία  που προκήρυξε η Ομοσπονδία για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο  και της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016.
Τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή  συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (7/12/16) και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
·       Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.
·       Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
·       Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, και με την προϋπόθεση ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.
·       Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ  αντιστεκόμενο, μαζί με όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ασφαλιστικό μας εξανδραποδισμό καλεί τα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν μαζικά στις παραπάνω 24ωρη απεργία και να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (7/12/16) και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).   
            Για τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
                     Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
       Θέμης Κ. Μπερεδήμας                          Θανάσης Αλατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου