Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι Εργάτες Τύπου για τη Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις 30/01 πραγματοποιήθηκε, ως γνωστόν, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, της ΕΣΠΗΤ, με κύριο θέμα το ασφαλιστικό. Κατ' αρχάς, είναι θετικό ότι, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κλάδος, η συνέλευσή μας είχε ικανοποιητική συμμετοχή, όπως και το γεγονός ότι το σώμα τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ της απόσυρσης του απαράδεκτου κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ένα μεγάλο χρονικά κομμάτι της συνέλευσης καλύφθηκε από διαδικασίες όπως οι τοποθετήσεις της προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ – την ίδια στιγμή που ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στη συνέλευση ήταν είτε άνεργοι-ανασφάλιστοι είτε ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία (ΙΚΑ). Είναι ευθύνη του Δ.Σ. και των ίδιων των μελών να φροντίσουν ώστε στις συνελεύσεις μας τον λόγο να τον έχουν κυρίως τα μέλη μας και η συζήτηση να μην είναι κυρίως ενημερωτική αλλά να καταλήγει σε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα πηγαίνουν μπροστά τη διεκδικητική δύναμη του σωματείου μας, θα κινητοποιούν τα μέλη και θα τα εμπνέουν να συμμετέχουν πιο ενεργά.
Σαν Εργάτες Τύπου, ουσιαστικά πρωτοεμφανιζόμενοι σε συνέλευση του σωματείου μας, προσπαθήσαμε να κινηθούμε πάνω στις εξής κατευθύνσεις: 1) καταδίκη του αντι-ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, 2) υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων συντακτών, μακριά από συντεχνιακές λογικές, όπως και γενικά της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, 3) ενότητα του κλάδου στη βάση των ενιαίων ασφαλιστικών προϋποθέσεων και δικαιωμάτων.
Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την επόμενη περίοδο (και όχι μόνο τις κλαδικές), να συστρατευτούν με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στα μνημόνια και τα μνημονιακά μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή μας και να σταθούν δίπλα στο σωματείο όσο πιο ενεργά μπορούν.

Εργάτες Τύπου
3/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου