Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ για το Συλλαλητήριο του Σαββάτου

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή  στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του Σαββάτου 16/1/16

To καίριο πλήγμα που επιφέρει στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, το σχέδιο Κατρούγκαλου,  στοχεύει μαθηματικά στην πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού μας συστήματος με το σύνολο των (ακόμη) εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και την ελληνική οικογένεια, να οδηγούνται στην πλήρη εξαθλίωση επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία, τη μαύρη εργασία και την ασυδοσία του κεφαλαίου. 

Η ΕΣΠΗΤ με την αδιαπραγμάτευτα πάγια θέση της για την υπεράσπιση της  αυτονομίας και της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους αγωνίζεται, όπως και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος  για την ανατροπή αυτών των σχεδίων που οδηγούν στην ισοπέδωση όσων ασφαλιστικών κεκτημένων και δικαιωμάτων μας έχουν ακόμα απομείνει.

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του Σαββάτου, 16 Ιανουαρίου 2016, και στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ομονοίας, που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, μαζί με όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι οχυρό και φρούριο της  ανεξάρτητης, αξιόπιστης δημόσιας ενημέρωσης, της ελευθερίας της έκφρασης, της συλλογικής διαπραγμάτευσης,  τα οποία πρέπει με κάθε μέσο να κρατήσουμε αλώβητα, ενεργά και ζωντανά.


     Για το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

 

 

O Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                    Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                  Θανάσης Αλατάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου