Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Περί σεμιναρίων ανέργων



Η συνάδελφος Τόνια Μάκρα γράφει στη σελίδα "Δημοσιογράφοι Περιοδικού Τύπου" στο facebook: "Στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ θα συζητηθεί και μια έκθεση του Υπουργείου Εργασίας προς την ΕΣΗΕΑ που μιλά για παρατυπίες στη διοργάνωση παλαιότερων σεμιναρίων στα οποία είχαν πάρει μέρος και μέλη της δικής μας Ενωσης. Σημειωτέον ότι οι συνάδελφοι δεν έχουνε ακόμα πληρωθεί λόγω των προβλημάτων συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο η έκθεση αναφέρεται σε παρατυπίες στην επιλογή των συμμετεχόντων π.χ. ότι δεν πληρούσαν τυπικά προσόντα και προϋποθέσεις. Ελπίζω οι συνάδελφοι του Δ.Σ. που συμμετέχουν και στην ομάδα μας να μας ενημερώσουνε σχετικά όταν το Δ.Σ, καταλήξει σε απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα ευχαριστώ"

Το σχόλιό μας:

 Ως "Παρατύπως" και ως "Εργάτες Τύπου" έχουμε εκφράσει πολλές ενστάσεις από την αρχή για όλο αυτό το πρόγραμμα. Οι παρατυπίες που αναφέρονται νομίζω είναι δευτερεύουσες μπροστά στο μέγα θέμα της επιδότησης Ιδιωτικών Φορέων Εκπαίδευσης τη στιγμή που θα μπορούσε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί από Δημόσιες Δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ενώ υποτίθεται ότι στηρίχθηκαν οι άνεργοι, οι συνάδελφοι που συμμετείχαν πήραν ένα μικρό μέρος των χρημάτων ενώ η μερίδα του λέοντος κατέληξε στα Ταμεία των Ιδιωτικών Φορέων. Πρόκειται για μια απαράδεκτη (επιεικώς) επιλογή της ΕΣΗΕΑ...

 Έχουμε προτείνει στο ΔΣ συνάντηση με τον νυν υπουργό Παιδείας για να δούμε πως δημοσιογράφοι μπορύν να επιμορφωθούν και να επιμορφώσουν μέσα από τις Δομές της Δια Βίου Μάθησης. Το όφελος για άνεργους συναδέλφους θα ήταν διπλό είτε ως εκπαιδευτές είτε ως εκπαιδευόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου