Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φάτε μάτια Ψάρια(νο)



 
Ο Καθηγητής του Σεξισμού

Φάτε μάτια Ψάρια(νο)

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καταγγέλλει την αήθη επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον της Θεανώς Φωτίου στην εκπομπή ΟΝline που μεταδόθηκε από το κανάλι MEGA, θεωρώντας ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο σεξιστικής και υποτιμητικής αντιμετώπισης των γυναικών πολιτικών στο δημόσιο λόγο.
            Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το χθεσινό επεισόδιο, από τη χρήση επιφωνημάτων που συνηθίζονται για να τραβήξουν την προσοχή ζώων, μέχρι το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, την ένταση της φωνής, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τέλος την απειλητική στάση σώματος προς τη συνομιλήτρια, αποτελούν κατεξοχήν παραδείγματα τρόπων με τους οποίους ασκείται η έμφυλη βία στο δημόσιο χώρο αλλά και στην καθημερινότητα.
            Η Υπουργός απέφυγε την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας με την αποχώρησή της. Πόσες όμως πολιτικοί φιμώνονται στην προσπάθειά τους να αποφύγουν να γίνουν στόχος παρόμοιας αντιμετώπισης και πόσες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκόψουν σχέσεις όπου υφίστανται τέτοιου είδους συμπεριφορές καθημερινά;
            Πιστεύουμε ότι φαινόμενα όπως το χθεσινό, δημιουργούν συνθήκες αναπαραγωγής έμφυλων στερεοτύπων και απενοχοποίησης της έμφυλης βίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό  χώρο. Ως αρμόδιος κυβερνητικός φορέας ελπίζουμε σύντομα τα αντανακλαστικά της κοινωνίας να επαρκούν για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, έως τότε όμως οφείλουμε να τα επισημαίνουμε, να τα καταδικάζουμε και να εισηγούμαστε πρωτοβουλίες για την αποφυγή τους.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                                          Το  Γραφείο Τύπου, 11/06/2015                                                                
Τηλ 2131511102
Ε-mail: ggif@isotita.gr
             gramggif@isotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου